16 tahun jaga isteri lumpuh Edika Yusof tak bosan

Umum sedia maklum mengenai pelakon tampan, Edika Yusof yang setia dan cekal menjaga isterinya yang lumpuh separuh badan sejak 16 tahun lalu.

Pelakon berusia 54 tahun itu juga sebelum ini mengambil keputusan bagi mengurangkan penglibatan dalam industri hiburan dan memilih untuk menjaga isteri tersayang.

Terbaru, pelakon filem Maria Mariana itu berkongsi satu video di laman Instagram sempena ulang tahun perkahwinan mereka sehingga mengundang sebak netizen.

ADVERTISEMENT

‘Happy anniversary dear wife’

 

 

 

Menerusi posting tersebut, Edika menitipkan ucapan yang sangat romatis bahawa dia merupakan suami paling bertuah kerana memiliki isteri tercinta di sisinya.

“Saya suami yang paling bertuah kerana memiliki awak sebagai isteri. Saya bersyukur kepada Allah kerana memilikimu. Happy Anniversary isteriku,” tulisnya.

Selain itu, isterinya Nor Hidayah Yusri juga kelihatan gembira dan menguntum senyuman kerana bersyukur dikurniakan suami yang setia menjaganya tanpa jemu selama lebih sedekad.

Ruangan komen posting tersebut dibanjiri dengan ucapan ulang tahun perkahwinan selain turut memuji kecekalan dan kesetiaan Edika yang tidak semua lelaki mampu melakukan.

‘Happy anniversary!’

Semoga bahagia selamanya

Satu dalam sejuta

Isteri yang beruntung

MasyaAllah bagusnya seorang suami yang sanggup melakukan apa sahaja demi kebahagiaan isteri dan keluarga. Semoga perkahwinan mereka berkekalan hingga ke akhir hayat. Amin!

Sumber: Instagram Edika Yusof