Atuk tanpa Anwar pembangkang akan terhumban ke longkang

SEMUA kena akur untuk persatukan Anwar-Atuk adalah sukar.Sejarahnya semua org tahu.Kemulut PH boleh direlai dng membahagikan pembangkang kpd 2 block.Satu blok Atuk di sana ada Amanah,Dap,Pejuang,warisan dan lain lain.Block Anwar kekal bersama PH hanya PKR.

Block GC berketuakan Atuk. Dan PH kekalkan Anwar.Sama sama kita berlawan di PRU ke 15.Kalau berani boleh cuba. Kalau hari hari berpolitik mengutuk,sindir,tak puas hati itu dan ini mana mungkin kita boleh membina masa depan PH yg kukuh dan solid.

Tidak semudah itu jika ada yg semacam mahu mengsak Anwar. Politik Anwar-Atuk akan teruk bertarung.Sudah pastinya PH akan terus berantakkan.Peluang untuk kembali mencipta kemenangan semakin menipis.

Gelagat ini amat mengembirakan lebai walaun.Mereka sudah menuju dari politik konservatif ke pragmatik.Sebaliknya PH dari misi dan visi politik inklusi terjerumus kekancah politik yg berkecemuk.

Kalau berani pilihan kedua konsisten bersama Anwar dan perkukuhkan kerangka politik asal.Hindiri dan sesekali jangan gementar dng gelagat Atuk.

Percayalah Atuk tanpa berpaut dng gelombang pembangkang pasca kemuncak pengaruh Anwar Atuk tetap tidak sehebat mana.

Atuk tanpa Anwar pembangkang akan terhumban ke longkang.Jika tidak percaya dan jikalau berani “RAIKANLAH DUA BLOCK PEMBANGKANG”.

Sumber:http://kedahlaniie.blogspot.com/2020/12/cuba-raikan-dua-blok-pembangkang.html