Doktor ini dedah cara jimat buat kulit ‘glowing’ pasti jadi! Guna air mineral je!

Doktor ini dedah cara jimat buat kulit ‘glowing’ pasti jadi! Guna air mineral je!

ebut sahaja nama Dr Malar, pasti orang ramai tidak asing lagi mendengar nama tersebut. Beliau terkenal dengan perkongsian-perkongsian nasihat dalam kehidupan seharian dengan fakta-fakta yang menarik.

Terbaharu, baru-baru ini beliau berkongsi tentang tip penggunaan air mineral untuk mencuci muka. Wah! Nampak macam menarik kan? Jom kita ikuti perkongsian Dr Malar melalui hantaran videonya di TikTok.

Doktor ini dedah cara jimat buat kulit 'glowing' pasti jadi! Guna air mineral je!

Rupanya kalau cuci muka guna air mineral, kulit akan lebih sihat dan berkemungkinan besar akan bebas daripada masalah jerawat. Dr Malar berkongsi rahsianya tentang pengalamannya mencuci muka menggunakan air mineral semasa dia pergi bercuti.

“Guna Air Mineral..”, Dr Malar Kongsi Tip Kulit Glowing, Rupanya Dia Dah Lama Amalkan Cara IniDr Malar

“Saya bagi satu rahsia, kalau travel saya cuci muka dengan air mineral sahaja. Saya tak guna air di hotel sebab takut ada outbreak, tumbuh jerawat. You all tak nak ikut tak mengapa tapi pastikan minum air putih secukupnya dengan kandungan mineral yang cukup,” katanya.Dr Malar

Beliau juga mengingatkan kepada orang ramai yang selalu bergantung kepada pil pemutih agar berhati-hati untuk menjaga kesihatan dalam jangka masa yang lama.

“Yang duk makan pil putih lah, jus nak putih lah, drip nak putih lah. Esok lusa malaikat tak kenal korang macam mana? Ada plan tak?”, celotehnya dalam perkongsian di TikTok tersebut.

Dia menyatakan bahawa kulit yang glowing bukannya kulit putih, kulit yang glowing dalah kulit yang bersih dan sihat.Dr Malar

“Untuk dapatkan kulit yang bersih dan sihat you all tak payah pun pergi cari pil putih sampai buah pinggang rosak. Tak payah.

“Ada tiga sahaja tip dengan tiga langkah untuk dapatkan kulit glowing yang boleh beri keyakinan diri yang tinggi”.Dr Malar

Langah / Tips Cuci Muka Yang Betul Dari Dr Malar
Langkah 1

Dr Malar
Cuci muka paling kurang dua kali sehari. Cari pencuci muka yang sesuai dengan kulit.

Guna skrub muka paling kurang dua atau tiga kali seminggu.

Lepas skrub muka, guna pula facial masak. Lepak, rehat bagi kulit bernafas,

Langkah 2

Minum air putih yang cukup. Ini paling penting, bukannya minum jus-jus yang mengarut. Bila minum air putih, pastikan you all pilih yang ada mineral untuk kecantikan kulit.

Cari air mineral semula jadi yang tinggi kandungan silika kerana ia penting untuk tubuh kita serap kolagen dalam proses pembinaan kolagen. Maksudnya kalau tubuh kita sedang membina kolagen, silika memperkuatkan ikatan tersebut seterusnya memastikan kolagen itu berada di tempat yang sesuai.

Langkah 3

Buat facial. Tapi kalau tak sempat, nak buat di rumah pun boleh. Sekarang ini banyak yang diy. Yang penting cuci muka dan minum air putih secukupnya dengan kandungan mineral yang cukup untuk kecantikan kulit.
Jadi kepada anda yang sedang gigih berusaha nak cantikkan kulit, boleh lah amalkan air putih dan jangan lupa cuci muka dengan air mineral. Siapa tahu, kulit anda akan lebih sihat dan bersih.

BACA:

“Adik tiba-tiba meraung macam kena pukul, keesokannya tiba-tiba adik aku tak boleh urus diri lagi, rupanya dia selalu jadi bahan buli dalam kelas”.

“Aku sering view ig story dia, aku mula bandingkan dia dengan suami. Syaitan hasut yang bukan-bukan. Makin lama makin suka pada dia walhal tak kenal pun”