Game Anwar tunggu right timming?

Orang akan faham dan dapat bezakan juga nanti beza antara golongan politik untuk politik drp orang berpolitik untuk kesejahteraan dan menjunjung idealism.

Pihak lawan hilang peluru untuk menyerang:

1- sebelum ini DSAI dituduh sebagai perkakas DAP, isu itu dah semakin sejuk. Dan tindakan DS tidak bangun menolak itu semakin menutup tuduhan tersebut.

2- sebelum ini DSAI dituduh semata- mata nak jadi PM, tak kira baik buruk, sekadar memenuhi agenda peribadi. Kalaulah DS bangun menolak budget , tuduhan itu akan diperkukuhkan oleh mereka .

Mahathir sepatutnya sedar tahap pengaruh beliau semakin menipis, hingga beliau sudah tidak mampu mengajak ahli pembangkang untuk bangun menolak bajet yang memang sudah tidak dipersetujui oleh anggota pembangkang.

Memang suatu strategi yg terpuji, kita berganjak dari argument – walaupun kita benar – tetapi sukar dibuktikan serta bersifat general kepada argument yang lebih jelas untuk kita berhujjah – lebih specific dan lebih conclusive- argument yg pihak lawan yg jelas vunerable…., Tanpa hujjah balas.

5.Sesuatu tindakan yg berkesan itu perlu kepada the right timing, the right ambience – sekiranya diredas begitu sahaja tentunya tubuh akan sakit, tenaga menjadi letih begitupun hasilnya entah ke mana. Kita seakan sudah alert pihak lawan sebelum masanya

Semoga DS sentiasa dilindungi Allah serta diilhamkan- Nya dengan ideas yg bernas. Dan Allah permudahkan urusan dan segala laluan. Sentiasalah letakkan hati pada- Nya

Sumber:http://suarapakatandaily.com/archives/30777