Gara-gara simpan duit dalam tin milo, warga emas ini berputih mata RM300 ribu reput dimakan serangga

Gara-gara simpan duit dalam tin milo, warga emas ini berputih mata RM300 ribu reput dimakan serangga.

Duit yang bernilai RM300,00 yang disimpan nenek musnah dimakan anai-anai

kerana ada yang memilih untuk meyimpan duit di dalam bekas tin biskut, tin milo dan lain-lain.

Gara-gara simpan duit dalam tin milo, warga emas ini berputih mata RM300 ribu reput dimakan serangga

Sudah menjadi lumrah kehidupan untuk menabung demi masa depan. Bagi golongan yang agak berumur, mereka lebih gemar menyimpan di tempat sebegitu berbanding di dalam bank.

Namun, menyimpan wang di sebegitu mempunyai risiko yang tinggi untuk rosak. Hal ini kerana dimakan serangga perosak yang gemar tinggal di tempat seperti itu.

Tular di laman Facebook mengenai seorang nenek menyimpan wang di dalam bekas tin milo. Namun apa yang terjadi adalah sebaliknya apabila wang yang disimpan itu dimakan serangga anai-anai.

Memetik laporan portal World of Buzz, difahamkan kerugian yang dialami dalam jumlah yang besar iaitu RM300,000.

Menerusi video yang telah dikongsi itu, jelas menunjukkan kepingan ringgit bernilai RM100 itu hancur dek angkara serengga berkenaan yang hidup dan membiak di dalam tin tersebut.

“Semua wang yang saya ambil di sini mempunyai masalah. Terdapat RM10,000 dalam satu timbunan, dan ada 23 timbunan. Jadi total timbunan adalah RM230,000,” kata seorang individu dalam video tersebut.

Kejadian yang berlaku ini harap dapat memberi pengajaran terhadap orang lain juga untuk tidak menabung di dalam tempat sebegitu. Kalau tidak putih mata kerana kerugian!

BACA: 

Sedih tengok anak stress ditempat kerja, pasangan warga emas ini tawar pekerjaan kepada anak, jadi ‘anak perempuan full time’

Ramai tak pernah ambil tahu pasal suis ini, selalu suis ini yang jadi punca rumah terbakar tak ramai tahu