Kekuatan Mak Cik belasah pencuri sampai ‘lunyai’ jadi bualan

Kekuatan Mak Cik belasah pencuri sampai ‘lunyai’ jadi bualan. Dua ‘mak cik’ di wilayah Kalimantan Selatan membelasah dua pemuda sehingga lembik kerana mencuri telefon bimbit milik mereka, lapor laman berita Kompas semalam.

Berdasarkan klip video yang tular, wanita-wanita tersebut memukul dan menyerang dua lelaki itu sehingga mereka tidak berdaya untuk melawan.

“Kejadian berlaku Ahad lalu ketika waktu malam. Ia dirakam di sebuah kedai di Desa Simpang Tiga, Banjar,” kata Ketua Bahagian Perhubungan Awam Polis Banjar, Iptu Suwarji.

Menurut Iptu, sejurus mendapat maklumat mengenai kejadian tersebut, pihaknya memanggil kedua-dua wanita berkenaan untuk memberi keterangan.

“Berdasarkan keterangan, kedua-duanya berkata bahawa lelaki yang dibelasah itu mencuri telefon bimbit milik mereka,” ujarnya.

Tambah Iptu, kedua-dua wanita itu bagaimanapun enggan membuat laporan polis kerana berasa kasihan terhadap kedua-dua suspek.

“Mereka enggan membuat laporan polis kerana kasihan suspek tidak dapat beraya jika dimasukkan ke dalam lokap,” kata Iptu.

BACA:

Geram kemaluan anak kena tendang, ibu ini nekad guna ‘speaker’ masjid cari pelaku sebenar

Anne Ngasri kongsi gambar hantar anak sekolah, “dah macam adik hantar abang masuk asrama”

Sumber dedah data peribadi pengguna MySejahtera berisiko dimanipulasi sindiket