Lelaki nafi mahu ceraikan isteri talak 3 jika Anwar masih PM, “Percayalah himpunan mahsyar itu ada, cari saya di sana nanti”

Lelaki nafi mahu ceraikan isteri talak 3 jika Anwar masih PM, “Percayalah himpunan mahsyar itu ada, cari saya di sana nanti”.

Sejak semalam, kecoh di media sosial mengenai hantaran berani mengenai seorang individu

Dia bertindak mahu menjatuhkan lafaz talak tiga terhadap isterinya sekiranya Kerajaan Perpaduan dibawah kepimpinan Perdana Menteri, Datuk Seri Anwar Ibrahim bertahan sehingga bulan Ogos 2023.

Lelaki nafi mahu ceraikan isteri talak 3 jika Anwar masih PM, “Percayalah himpunan mahsyar itu ada, cari saya di sana nanti”

“Wallahi, saya akan ceraikan bini (isteri) saya dengan lafaz talak tiga jika PMX (Perdana Menteri Kesepuluh, Anwar Ibrahim) dan Kerajaan Perpaduan masih bertahan sampai bulan 8, 2023,” tulisnya.

Pun begitu, difahamkan hantaran tersebut merupakan suatu lemparan fitnah yang menggunakan nama akaun media sosial miliknya berserta gambar bersama isteri sewaktu menyambut ulang tahun perkahwinan ke-26.

 

Sedar dirinya menjadi bualan ramai, individu terbabit tampil bersuara dan menyatakan ia telah disunting oleh pihak tidak bertanggungjawab yang mahu menjatuhkan maruahnya dengan menggunakan agenda politik.

“Dengan nama Allah, saya tak tulis pun dalam Facebook saya. Jadi, saya tak risau apa-apa pun. Selebihnya Allah SWT Maha Mengetahui,” katanya.

Malah, individu yang dikenali sebagai Mansor Ali turut memaafkan atas segala bualan negatif warganet terhadap hantaran tular yang sudah disunting oleh pihak tidak bertanggungjawab.

Namun, mereka haruslah memohon maaf secara terbuka di ruangan komen terbabit sekiranya tidak mahu diselesaikan di ‘alam sana’.

“Saya maafkan anda semua di atas telahan buruk anda jika anda pohon maaf dalam komen ini.

“Jika anda muslim, percayalah himpunan mahsyar itu ada. Cari saya di sana nanti,” katanya lagi.

BACA JUGA :

Muhammad Sajjad tak nak balik Malaysia, selesa hidup di Australia,ini puncanya

NJWA rupanya sudah bergelar ibu… tak minat sertai politik , ini rupanya bapanya ramai tak tahu

Netizen penat ‘Sekolah’kan cara pemakaian Jasmine Suraya, tapi rupanya