Netizen dakwa Caprice bayar Mondy Tattoo reka cerita fitnah Ebit Lew? Sekali ini respon tuan badan

Baru-baru ini, pendakwah terkenal, Ebit Lew telah tampil membuat laporan polis susulan fitnah yang dilemparkan ke atasnya

Dalam satu program podcast kendalian penyanyi rap, Caprice.

Tidak berdiam diri, Caprice menerusi hantaran di Instagram turut membidas pendakwah berkenaan untuk mempercepatkan tuntutan saman agar pihak Mondy Tattoo dapat membalas saman berserta bukti.

Netizen dakwa Caprice bayar Mondy Tattoo reka cerita fitnah Ebit Lew? Sekali ini respon tuan badan

“Salam Ebit Lew, kalau boleh cepat sikit hantar saman tu. Supaya pihak Mondy boleh saman balik sekali dengan bukti.”-tulis Caprice

“Kepada Yang Caci, Maki & Tuduh Kita Bayar Mondy Tattoo Untuk….”

Dalam pada itu, Caprice atau nama sebenarnya Ariz Ramli turut menitipkan pesanan buat pihak yang mencaci serta menuduhnya membayar Mondy mereka-reka cerita mengenai pendakwa terkenal berkenaan.

 

Lihat siaran ini di Instagram

 

Siaran dikongsi oleh Ariz Ramli (@capricedaddycap)

“Kepada yang caci, maki kita dan tuduh kita bayar Mondy untuk reka cerita…Cap nak korang screenshot komen-komen korang, frame, dan letak tepi ruang solat.

InsyaAllah, satu hari nanti bila mangsa-mangsa dapat keadilan, korang boleh baca balik komen masing-masing dan fikir balik nak jawab apa kat Tuhan.”-Titip Caprice

Pada awal September lalu, Mondy Tattoo membuat pendedahan mengejutkan mengenai sikap sebenar pendakwah berkenaan menerusi podcast Caprice.

Susulan pendedahan dalam podcast penyanyi rap itu, Ebit Lew membuat laporan polis sejurus tiba dari Jeddah, Arab Saudi disebabkan tuduhan fitnah yang melampau ke atasnya, malah turut menyerahkan kepada pihak polis dan peguam untuk mengambil tindakan selanjutnya.