Netizen minta Baby Shima tinggal di Indonesia, jangan pulang lagi

Netizen minta Baby Shima tinggal di Indonesia, jangan pulang lagi. Gara-gara sering menimbulkan kontroversi, penyanyi Baby Shima diminta berpindah ke Indonesia kerana tidak diperlukan lagi sebagai penghibur di negara ini.

Menerusi satu hantaran di laman Instagram, penyanyi berusia 30 tahun itu berkongsi tangkap layar memaparkan komen seorang individu yang tidak berpuas hati dengan dirinya.

Namun begitu, Baby Shima menegaskan kewujudannya dalam industri masih relevan kerana terus menerima pelbagai undangan persembahan.

“Ye ke tak diperlukan? Sebab banyak persembahan saya lagi di Malaysia. Tu nampak diperlukan lagi,” balas Baby Shima kepada individu tersebut.
Menurut penyanyi lagu Pura Pura Bujang itu, dalam masa sama, dia tetap akan terbang ke negara seberang untuk menjayakan persembahan tertentu.

“Saya akan ke sana (Indonesia) juga sebab banyak show di sana, dan di sini. Semakin ramai tak suka saya, semakin ramai pula undang saya,” tulisnya pada ruangan kapsyen.
Terdahulu, individu berkenaan meninggalkan komen berbaur kebencian di salah sebuah posting Instagram Baby Shima dengan mendakwa penyanyi itu memburukkan imej agama.

Netizen minta Baby Shima tinggal di Indonesia, jangan pulang lagi

“Duduk jelah kat Indonesia sana. Tak payah balik sini lagi.. kau tak diperlukan di sini. Selagi kau ada di sini, Islam tercemar,” komennya.
Bagaimanapun, difahamkan Baby Shima atau nama sebenarnya Nor Ashima Ramli kini sudah berada di Indonesia berdasarkan video yang dikongsikan semalam.

Akhirnya pulang ke rumahku Indonesia

BACA:

Elak bertembung dengan lori, ‘king’ bergerak guna dua tayar

Najib masih Ahli Parlimen Pekan – Speaker Dewan Rakyat

Anak Rosmah setuju dengan keputusan mahkamah, minta orang ramai hormat