Nizam akhirnya ‘pergi’ selepas 4 jam tulis status FB “Saya akan ditidurkan, maafkan..”

Nizam akhirnya ‘pergi’ selepas 4 jam tulis status FB “Saya akan ditidurkan, maafkan..” “Saya akan ditidurkan, maafkan semua.” Itu hantaran terakhir dimuatnaik Muhammad Hanizam Azman, 30, di Faceb00k (FB) sebelum dia meninggaI dunia akibat jangkitan Covid-19 di Hospital Sultan Abdul Halim (HSAH), semalam.

Allahyarham meninggal dunia empat jam selepas memuat naik hantaran itu dengan ramai rakannya masih meninggalkan komen tanpa mengetahui dia sudah pergi buat selama-lamanya.

Nizam akhirnya 'pergi' selepas 4 jam tulis status FB "Saya akan ditidurkan, maafkan.."

Muhammad Hanizam atau lebih mesra dipanggil Angah dalam kalangan keluarga serta rakan adalah seorang penyanyi dan mendapat tempat ketiga dalam pertandingan Bintang AsIi Remaja Kebangsaan 2009.

Allahyarham juga pernah din0batkan sebagai johan Bintang AsIi Remaja kategori lelaki yang dianjurkan Jabatan Kebudayaan dan Kesenian Negara (JKKN) Kedah pada 2014.

Sepupunya, Khairul Hairuzi Osman, 36, berkata, pemergian Angah sangat dirasai kerana mereka berdua memang rapat sejak kecil namun dia reda dengan segala takdir yang ditentukan.

Menurutnya, dia dan Allahyarham tinggaI bersama kerana rumah mereka di Kampung TeIuk Nipah, Kuala Muda berhampiran selain mempunyai ikatan keluarga.

“Arwah seorang yang rajin bekerja, selain menerima undangan menyanyi saya dan Angah juga turut menjalankan perniagaan kedai makan di kampung.”

“Malah, arwah juga cukup mesra dengan semua orang dan tidak pernah berkira langsung untuk menghulurkan bantuan sekiranya saya atau rakan dalam kesusahan,” katanya.

Menurutnya, dia dan Allahyarham ada memelihara seorang anak angkat lelaki yang kini berusia dua tahun dan sebelum meninggaI dunia arwah berpesan supaya menjaga anak angkat itu dengan baik.

“Arwah yang masih bujang itu anak kedua daripada lima beradik dan semua ahli keluarganya dijangkiti Covid-19 dengan ada antara mereka masih menjalani kuarantin.

“Semua ahli keluarga sudah dimak.lumkan peme.rgiannya kecuali ibu arwah kerana dia masih dirawat menggunakan bantuan oksigen,” katanya.

Menurutnya, mereka kali terakhir bertemu selepas dia menghantar arwah yang mengadu tidak boleh bernafas ke HSAH tiga hari sebelum itu.

Tonton:

Berita Lain:

Pesawat terbesar di dunia hancur berkecai di Ukraine dibom tentera Russia

Selepas dihentam warganet menyusu tak tutup dada, Kak KM akhirnya jawab

“Rupanya itu solat terakhirnya..”, isteri cerita suami tetap solat walaupun tak berdaya