Pengacara terkenal luah rasa kecewa, Ebit Lew batal program di Singapura buat penganjur tak puas hati rugi RM34000

Pengacara terkenal luah rasa kecewa, Ebit Lew batal program di Singapura buat penganjur tak puas hati rugi RM34000

Roslan Shah meluahkan rasa terkilan terhadap personaliti dakwah dan aktivis Ebit Lew susulan membatalkan penglibatan dalam sebuah acara jualan di Singapura yang sepatutnya bermula pada Jumaat ini.

Kata Roslan, 51, pihak pengurusan Ebit yang berurusan dengannya sebelum ini tidak memaklumkan lebih awal personaliti itu perlu berangkat ke Tanah Suci Makkah bagi mengerjakan ibadah Haji.

Pengacara terkenal luah rasa kecewa, Ebit Lew batal program di Singapura buat penganjur tak puas hati rugi RM34000

“Katanya Ebit ke sana di saat-saat akhir dan terpaksa membatalkan penglibatan untuk acara minggu ini.

“Apa yang membuatkan saya kesal adalah mereka tidak memaklumkan kepada saya sehinggalah pihak penganjur sendiri memberitahu apabila melihat perkongsian Ebit yang sudah berada di Makkah,” katanya kepada mStar.

Roslan mendedahkan perbualan dengan pihak pengurusan Ebit.

Roslan sebelum ini berkongsi beberapa paparan perbualan dia bersama pihak pengurusan Ebit tentang pengesahan untuk terlibat dalam program tersebut.

Tambah Roslan disebabkan pembatalan itu, penganjur acara The Wedding Affair terpaksa menanggung kerugian hampir SGD10,000 (kira-kira RM34,600) bagi kos penginapan, pengiklanan dan sewa tapak perniagaan.

Malah Roslan sendiri perlu berdepan dengan pihak penganjur kerana bertanggungjawab sebagai pengantara akan membawa selebriti untuk terlibat dalam acara berkenaan.

“Sekarang ini saya pula yang kena menjawab. Saya hanya membantu selebriti untuk mendapatkan tempat berniaga, tetapi apabila berlaku perkara begini nama saya jadi buruk.

“Saya kongsikan di media sosial bukan untuk burukkan keadaan. Malah saya faham ibadah haji perlu diutamakan namun kenapa tidak maklumkan kepada saya. Kalau tidak dihubungi mungkin mereka akan diam sahaja,” ujarnya.

Dalam masa sama, Roslan juga berharap pihak Ebit dapat membayar ganti rugi bagi kos penginapan hotel di Singapura yang telah ditempah untuk tempoh tiga hari di sana.

Roslan pula terpaksa menjawab dengan pihak penganjur yang sudah menanggung kerugian.

“Pihaknya sendiri yang mahu terlibat dalam acara untuk bulan Jun ini. Malah mereka telah menghantar gambar bagi tujuan promosi.

“Ini bukan kali pertama berlaku kepada saya melibatkan golongan selebriti yang membatalkan penglibatan di saat akhir.

“Saya tidak pernah menyesal atau putus asa, cuma harap ia tidak akan berulang lagi jika seseorang itu sudah berjanji,” jelasnya.

BACA:

Selebriti terkenal buat ramai netizen tergamam, selamba ‘badak’ pakai seksi ketika hadiri majlis

Buat duit sampai RM276 juta tapi pelakon ini cuma dibayar RM1300 je!.