‘Saya tak tahu sebenarnya dia lelaki’, Lelaki ini ditangkap khalwat dengan kaum sejenis, alasannya buat ramai ketawa

‘Saya tak tahu sebenarnya dia lelaki’, Lelaki ini ditangkap khalwat dengan kaum sejenis, alasannya buat ramai ketawa

Tiada yang lebih mengecewakan (dan menyakitkan hati) daripada mengetahui bahawa pasangan yang dicintai

Merupakan kaum sejenis selepas hampir setahun menjalinkan hubungan cinta.

'Saya tak tahu sebenarnya dia lelaki', Lelaki ini ditangkap khalwat dengan kaum sejenis, alasannya buat ramai ketawa

Itulah yang terjadi kepada seorang lelaki bernama Rizki Budian, 26, dari Pangkalan Bun di Indonesia. Perkenalan melalui media sosial membuka hatinya untuk mengenali seorang gadis bernama Lauren.

Menurut Rizki, mereka berdua sudah lapan bulan menjalin cinta namun mengaku jarang bertemu kerana jarak yang memisahkan. Kekasihnya, Lauren, 21 tinggal di kampung Manis Mata yang terletak di Ketapang manakala Rizki menetap di Pinang Merah, Pangkalan Bun.

Pondan1

Pertemuan antara mereka berdua hanya berlaku dua kali dalam masa satu bulan. Setiap kali bertemu, Rizki akui tidak pernah berasa curiga memandangkan Lauren sendiri mengaku dirinya sebagai seorang perempuan.

Setiap kali pertemuan, Lauren akan memakai tudung membuatkan Rizki lebih yakin dan tidak mengesyaki apa-apa mengenai kekasih hatinya itu selama menjalinkan hubungan terlarang ini.

Menurutnya, perwatakan Lauren jika dilihat dengan mata kasar memang mampu membuat lelaki tertipu. Gerakan badannya yang lemah lembut membuatkan Lauren nampak seperti seorang gadis yang ayu.

Dia nampak seperti seorang perempuan. Dia mempunyai rupa yang cantik, kulit yang putih dan gebu serta badan tinggi lampai yang melentik,” katanya.

Selepas beberapa bulan, hubungan antara mereka berdua semakin rapat.

Khamis lalu, mereka berdua telah ditangkap khalwat di kawasan gelap Pangkalan Bun Park oleh Jabatan Agama Pangkalan Bun. Elok lah pun!

Ketika itulah, baru rahsia Lauren terbongkar dan Rizki mengetahui bahawa ‘gadis’ yang digila-gilakan selama ini merupakan seorang lelaki! Dalam keadaan terkejut, dia tidak mampu berkata apa-apa selain hanya mengakui bahawa turut tertipu dengan Lauren.

Saya tidak tahu dia sebenarnya seorang lelaki. Saya menyesal dan berasa sangat malu,” kata Rizki ketika ditahan di Balai Polis Pangkalan Bun.

Walau bagaiamanapun, mereka berdua tidak dihadapkan di mahkamah atau didenda kerana kekurangan bukti dari pihak berkuasa. Menurut pegawai itu, ketika ditangkap pasangan itu tidak berada di dalam keadaan bogel dan berpakaian lengkap.

Dalam pada itu, Lauren ketika ditahan di balai polis turut akui sangat mengasihi kekasihnya itu.

Saya sangat menyayangi Rizki, jadi bermacam cara saya lakukan supaya dia tidak curiga termasuk mengambil pil kontrasepsi,” katanya.

Pihak keluarga kemudian dihubungi bagi menandatangani surat keterangan dan Lauren atau nama sebenarnya, Ahmad Subandi hanya diberi teguran sebelum dibebaskan.

Nasib baik lapan bulan, kalau lapan tahun bercinta, nak ajak kahwin tak ke meraung lelaki tu. So, kesimpulannya jangan mudah percaya dengan perwatakan yang ayu serta lenggok badan yang menggoda. Haha!

BACA: “Sekarang ni, aku nampak banyak bad habit bapa mertuaku, dia seorang kaki minum arak, sentiasa minum beer di dalam atau luar kawasan rumah, masa sebelum aku kahwin, serius aku tak pernah tahu semua ini”