Siti Nurhaliza kalahkan artis antarabangsa berpengaruh, Celine Dion dan Alicia Keys

Siti Nurhaliza kalahkan artis antarabangsa berpengaruh, Celine Dion dan Alicia Keys.Saya hargai usaha pemilik akaun Twitter itu,” kata penyanyi terkenal Datuk Seri Siti Nurhaliza Tarudin apabila namanya tersenarai dalam kelompok 100 artis utama paling banyak memenangi anugerah sepanjang zaman sebaris selebriti antarabangsa antaranya Michael Jackson, Beyonce dan BTS.

Ia selepas akaun Twitter The Artist Museum itu meletakkan Siti, 43, di kedudukan ke-27 dengan jumlah 329 anugerah yang diterima sepanjang berkecimpung dalam industri seni.

“Saya percaya pemilik akaun itu membuat senarai berdasarkan kajian, pembacaan perkembangan setiap artis.

“Apa yang dipaparkan adalah bilangan senarai anugerah yang diterima artis dan secara tidak langsung saya turut gembira kerana turut tersenarai dan ada yang mengikuti perkembangan saya di dalam industri muzik.

Siti Nurhaliza kalahkan artis antarabangsa berpengaruh, Celine Dion dan Alicia Keys

“Apapun terima kasih kerana pemilik akaun itu sudah membuat semakan berapa jumlah anugerah diperolehi artis,” katanya.

Berdasarkan sumber itu, Siti mengalahkan barisan penyanyi terkenal antaranya Justin Timberlake, Usher, Nicky Minaj, Katy Pery, Celine Dion, Selena Gomez, Bruno Mars, Alicia Keys, Christina Aguilera dan kumpulan K-pop terkenal Super Junior serta TWICE.

Untuk rekod, Siti satu-satunya artis Malaysia yang paling banyak menerima anugerah hingga tercatat dalam Malaysia Book of Records (MBOR) pada tahun 2001 dan kekal pemegang rekod itu hingga kini.
tonton :

BACA:

Harga RON95 di Singapura RM9.32 per liter, patutla..

Pelawak terkenal kantoi simpan 76 konten video lucah

Pengguna tidak boleh lagi berkongsi mesej ke group whatsapp