Tular video Janna Nick kena mekap, terus netizen siasat kos mekap Janna Nick, dia punya harga boleh dapat ysuku cash!

Tular video Janna Nick kena mekap, terus netizen siasat kos mekap Janna Nick, dia punya harga boleh dapat ysuku cash!

MAJLIS resepsi perkahwinan ala barat pasangan pelakon Janna Nick dan Dini Schatzmann di sebuah resort mewah di Pulau Langkawi pada Sabtu lalu mendapat perhatian ramai.

Bukan sahaja kemeriahan acara berkenaan, malah solekan pada wajah Janna juga turut menjadi bualan ramai sehingga ke hari ini.

Tular video Janna Nick kena mekap, terus netizen siasat kos mekap Janna Nick, dia punya harga boleh dapat ysuku cash!

Susulan itu, seorang pengguna Facebook mendedahkan aktres berkenaan menerbangkan jurusolek khas daripada Thailand bagi menata rias cantik wajahnya pada hari bahagia itu.

Pengguna laman berkenaan berkongsi mengenai cas dan upah yang dikenakan oleh jurusolek dikenali sebagai Babara Beer itu.

Netizen cari tahu harga solekan Janna Nick.

Katanya, dia sekadar bertanya harga kepada jurusolek berkenaan selepas tertarik melihat hasil solekannya pada Janna itu.

Dalam perbualan di aplikasi WhatsApps, Babara mengenakan bayaran sebanyak 70,000 bath atau RM9,331.19 untuk perkhidmatan solekan di Malaysia.

“Ketika disaat ini viral makeup artist (MUA) Thailand yang makeup untuk Janna Nick, love betul kan tengok. Saja tanya harga make up MUA Thailand ini.

“70,000 bath. Kita sahaja tanya. Padanlah itu dengan harga artis.

“Kemampuan masing-masing, kalau rasa nak cantik dan rasa mampu tiada masalah,” kongsinya.

Difahamkan, Janna merupakan individu kedua di Malaysia yang menggunakan khidmat jurusolek itu selepas Tunku Tun Aminah Maimunah Iskandariah.

Meninjau ke Instagram Babara Beer, Janna juga ada meninggalkan komen menyukai hasil solekan pada wajahnya.

Nama Babara Beer jadi carian netizen Malaysia.

“Terima kasih banyak atas sentuhan awak Babara. Sangat menakjubkan. Saya sangat gembira untuk memiliki awak pada hari besar saya. Hingga ke suatu masa yang akan datang,” katanya.

Sehubungan dengan pendedahan tersebut, rata-rata netizen berpendapat hasil solekan berkenaan berbaloi dengan harga yang ditawarkan.

Malah ada juga yang berpendapat bahawa solekkan berkenaan sesuai dengan Janna memandangkan aktres tersebut memiliki kulit yang bersih.

“Sesuailah dengan harga dia, lagi pun dia pernah makeup Tun Aminah kot.

“Barang make up mahal dan berkualiti, tapi kulit dia pun cantik itu nampak berseri.

Kejelitaan Janna pada hari bahagia jadi buah mulut orang.

“Tapi rasanya MUA Malaysia pun mampu hasilkan solekan macam ini,” antara komen netizen.

Pada pagi Sabtu, Janna dan Dini atau Dini Azan Schatzman, 29, disatukan sebagai suami isteri dengan sekali lafaz pada pagi Sabtu.

Pasangan itu dinikahkan sendiri oleh bapa Janna iaitu Muner Abdullah dengan bersaksikan pengerusi masjid berkenaan, Othman Yahya.

baca:

“Suami tak pernah sentuh sejak kahwin, aku tanya awak tak bernafsu ke dengan saya? Jawapan suami buat aku terduduk!”