Ustaz ini dedah ada 5 jenis santau yang selalu orang hantar, ini surah yang anda perlu baca yang wajib kita amal

Ustaz ini dedah ada 5 jenis santau yang selalu orang hantar, ini surah yang anda perlu baca yang wajib kita amal

Tentu korang pernah dengar cerita orang terkena santaukan dan gangguan makhluk halus kan?

Sama ada adik beradik sendiri, sanak saudara, jiran sekampung, kawan-kawan yang terkena sihir ini.

Ustaz ini dedah ada 5 jenis santau yang selalu orang hantar, ini surah yang anda perlu baca yang wajib kita amal

Biasanya dah puas berubat, pergi hospital tapi doktor kata sihat tak ada apa. Biasanya kes begini seorang itu terkena santau atau terkena ”gangguan”

“Diantara pagar yang baik untuk ada di rumah adalah beberapa pokok yang baik untuk kita tanam sebagai ikhtiar. Kalau orang nak sihir kita, susah nak tembus kalau ada pokok ini dengan izin Allah S.W.T.”

Kongsi Ustaz Yaakub empat pokok ini perlu ditanam sebagai tujuan untuk ‘memagarkan rumah’ daripada gangguan mahkluk halus dan hasad dengki manusia.

Antara pokok yang boleh ‘menghalang’ sihir dan gangguan mahkluk halus adalah:

Pokok Durian Belanda

Selain dijadikan alternatif untuk merawat kanser, pokok durian belanda juga boleh menghalang sihir dan juga gangguan makhluk halus.

Cuba tanam pokok ini di rumah, kecil sahaja pun tidak mengapa asalkan ada. Tetapi jika tiada kawasan yang sesuai atau kawasan tanah lapang terhad, cukuplah tanam dalam pasu sahaja.

Tujuan pokok ini adalah untuk menyekat dan membuatkan sihir yang dihantar menjadi ‘tawar’ dan terhalang.

Pokok Limau Nipis

Perasan tak bila pengamal perubatan Islam seperti ustaz mahu ‘membuang’ mahkluk halus dalam badan, mereka akan gunakan buah limau nipis?

Kalau kamu nak tahu, buah limau nipis sering digunakan dalam merawat dan menghalang gangguan makhluk halus.

Info tambahan, kebiasaannya individu yang diganggu akan diminta mandi menggunakan buah limau nipis mengikut hari yang ditetapkan.

Pokok Limau Purut

Mempunyai fungsi yang sama seperti pokok limau nipis, pokok ini juga digunakan sebagai alternatif untuk menghalang sihir dan gangguan makhluk halus.

Menerusi perubatan Islam, pokok-pokok ini sangat berkesan dalam melindungi individu yang diganggu itu dan boleh memulihkan semula keadaan dengan segera.

Pokok Bidara

Kongsi Ustaz Yaakub, menerusi hadis yang disebut oleh Nabi Muhammad S.A.W., pokok bidara mempunyai kebaikannya tersendiri.

Selain digunakan untuk mandian jenazah, golongan wanita yang datang haid dan nifas juga disyorkan untuk menggunakan pokok ini sebagai mandian mereka.

“Ketika uzur, tubuh wanita akan lemah dan makhluk halus mudah menyerang. Cuba buat air mandian guna daun bidara. Ramas daunnya dalam air dan mandi.

BACA:

‘Ni mesti kes sailang member punya jawatan Ketua Kampung?’ Rumah ditembak lelaki bertopeng