Wanita berang ‘Rhinestones’ tumbler Lisa BLACKPINK dah terkopek, dahlah mahal

Wanita berang ‘Rhinestones’ tumbler Lisa BLACKPINK dah terkopek, dahlah mahal

Sejak mula diperkenalkan pada 25 Julai lalu, ramai peminat tegar Kumpulan K-pop BLACKPINK

Mereka mula membanjiri Starbucks bagi mendapatkan setiap koleksi kolaborasi bersama seawal jam 6 pagi.

Wanita berang ‘Rhinestones’ tumbler Lisa BLACKPINK dah terkopek, dahlah mahal

Malah, ramai juga kelihatan gembira menunjukkan setiap barangan dan aksesori BLACKPINK+STARBUCKS yang berjaya dimiliki di media sosial mereka,

lebih-lebih lagi peminat yang berhasil mendapatkan tumbler pilihan salah seorang ahli kumpulan tersebut iaitu Lisa.

Baru beli sehari manik dah tercabut!
Namun, lain pula yang dialami oleh salah seorang pengguna TikTok apabila dia berkongsi khabar duka mengenai keadaan tumbler idaman Lisa BLACKPINK atau nama sebenarnya Lalisa Manobal.

Menerusi hantaran dikongsikan oleh pengguna TikTok dikenali @maksu.__, dia meluahkan rasa sedih dan terkilan apabila ‘Rhinestones’ yang terdapat pada tumbler bernilai RM478 sudah tercabut satu.

“Baru sehari (beli) korang, macam mana boleh hilang? Aku nak bagitahu, video kali ini agak mengecewakan untuk semua orang,”katanya.

Apa yang lebih membuatkan hati wanita itu sedih adalah dia baru sahaja membeli tumbler berkenaan pada dua hari lalu (sehari sebelum video dimuat naik), hasil daripada menunggu sejak semalam sehinggalah ke Subuh sementara menunggu kedai kopi berkenaan dibuka.

@maksu.__Siapa yg nak boleh offer price, tengok lah nanti brp harga yg boleh membuka hati aku untuk jual ke tak♬ Makeba – Jain

Tak bawa pergi ke mana2

Ujarnya yang juga seorang pempengaruh media sosial, sebaik sahaja membeli tumbler ‘kayangan’ berkenaan dia tidak membawa ia pergi ke mana-mana kecuali membawa keluar dan masuk semula ke dalam kotak terbabit berkali-kali.

Katanya lagi, tumbler tersebut juga tidak pernah lagi ‘tercemar’ dengan sebarang cecair dan hanya dipegang seramai tiga orang yang dipercayainya sahaja.

“Untuk pengetahuan semua, botol (tumbler) ini tak kena air dan bukan di tangan orang yang ramai. Tangan aku, Nina dan Pikah. Itu sahaja ya. Korang tengok (katanya sambil menunjukkan keadaan tumbler, hilang satu manik). Saya tiada idea, korang ini. Yang ini pun, sebelah ini dah mulai longgar, aku risau,”luahnya.

Dia turut berseloroh dan mendakwa Lisa BLACKPINK tidak menghasilkan tumbler berkenaan secara teliti sehingga menyebabkan salah satu butir ‘Rhinestones’ boleh tercabut hilang.

“Ini nak buat macam mana ni? Aku nak salahkan siapa ni? Lisa, hang buat tumbler tak gam elok-elok nohh. Aku harap tiada bahagian lain yang akan terlonggar-longgar ke apa kan,”ujarnya.

@maksu.__ @Starbucks Malaysia ♬ Comedy Scenes – Comical, stupid, silly, loose, comical, farce(1295330) – Ponetto

Setakat ini, video berkenaan telah meraih lebih 600,000 jumlah tontonan, 43,500 lebih tanda suka dan 682 pelbagai jenis komen, baik positif mahupun negatif.

Untuk pengetahuan, penjualan barang-barangan BLACKPINK hasil kolaborasi bersama itu sudah mendapat perhatian ramai sebelum ia mula dijual secara umum, dengan menawarkan 10 barangan ekslusif yang berbeza.

Antaranya adalah cawan sejuk, tumbler, cawan seramik, beg tote, kunci cincin, bekas passport dengan gabungan warna merah jambu dan hitam, sinonim dengan warna rasmi Blackpink.

Setiap pelanggan boleh mendapatkan barang-barangan tersebut dengan harga serendah RM108 di semua cawangan kedai kopi popular tersebut.

BACA: Gelagat ayah nak suruh anak makan buat ramai bapa-bapa boleh relate dengan situasi ini